Bemiddeling bij een SROI-verplichting

Opdrachtgevers binnen de overheid nemen vaak een SROI-verplichting in hun inkoopvoorwaarden op. In de meeste gevallen wordt specifiek gevraagd om de SROI-verplichting in te vullen door middel van arbeidsparticipatie. Dit houdt in dat u als bedrijf betaald werk biedt aan mensen uit de SROI doelgroep. Hoe breed die doelgroep wordt ingestoken, verschilt soms per overheidsinstelling. Voorbeelden hiervan kunt u vinden in ons artikel over de bouwblokkenmethode.

Wij helpen bedrijven

ICQ-Talent Profs helpt bedrijven bij het vinden van geschikte kandidaten. Hierbij hanteren wij de volgende uitgangspunten:

  • Er is een functie open of een functie te creëren
  • De match tussen bedrijf en kandidaat is authentiek
  • De maatschappelijke impact wordt in beeld gebracht

Er is een functie open of een functie te creëren
Het is van cruciaal belang voor een bedrijf om niet zomaar iemand aan te nemen puur omdat het moet. Het is veel waardevoller als een kandidaat, ongeacht uit welke doelgroep ze komen, daadwerkelijk iets kan bijdragen aan jouw organisatie. Het liefst op een positie die momenteel openstaat. Bij ICQ-Talent Profs helpen we bedrijven graag om te onderzoeken of het mogelijk is om deze functie in te vullen met iemand uit de SROI-doelgroep. En geloof ons, die mogelijkheid is zeker aanwezig! We zijn ervaren in het matchen van gekwalificeerde kandidaten vanaf MBO+ tot WO-niveau. Voor andere functies kunnen we jou met plezier in contact brengen met een van onze partners, die je verder kunnen helpen.

Is er momenteel geen functie open binnen jouw bedrijf, dan brengen we de mogelijkheden voor je in beeld. Dat kan door middel van functiecreatie. Functiecreatie houdt in dat bedrijfsprocessen efficiënter worden georganiseerd door de werkzaamheden opnieuw in te delen. Zo worden (lichte) werkzaamheden van verschillende functies afgehaald en samengevoegd tot een nieuwe functie. Ook kan het bieden van een stage aan een kandidaat zinvol zijn voor beide partijen.

De match tussen bedrijf en kandidaat is authentiek
Net als bij elke andere vorm van bemiddeling bent u op zoek naar de beste kandidaat en is de kandidaat op zoek naar de beste werkplek voor hem of haar. Dat is niet anders bij het invullen van een SROI-verplichting. ICQ-Talent Profs gaat op zoek naar de juiste persoon voor u.

Wij nemen de kandidaat in dienst en detacheren hem of haar naar uw bedrijf. Zo geven we op een prettige en overzichtelijk manier vorm aan het inclusief werkgeverschap. Wilt u na de afgesproken periode graag met kandidaat verder, dan regelen wij dat graag met u. Duurzame arbeidsparticipatie van mensen uit de SROI doelgroep is uiteindelijk het streven.

De maatschappelijk impact wordt in beeld gebracht
Het is mogelijk dat u bij verschillende opdrachten voor overheden de vraag krijgt aan SROI te voldoen. Wij brengen voor u de overlap en mogelijkheden in kaart. Zo hoeft u niet voor elke opdrachtgever iets anders op te leveren. Aan te tonen dat en hoe u maatschappelijke impact realiseert, helpt u bij het reageren op aanbestedingen en in het gesprek met opdrachtgevers bij de overheid.

Neem voor meer informatie over SROI contact op met:

SROI Expertisecentrum
sroi@icq-talentprofs.nl
06-18233493