Wie zijn wij?

Springplank Sociaal Domein is een uniek samenwerkingsverband dat de werving en selectie van professionals in het Sociaal Domein op de kop zet! Niet langer uitgaan van enkel opleidingen en werkervaring in het cv, maar van talent, drijfveren en competenties.

Zeker binnen het gemeentelijk Sociaal Domein dat zich in de basis richt op de zelfredzaamheid van inwoners, zouden er meer gekeken mogen worden naar wat iemand meebrengt in plaats van welk papiertje iemand heeft. Daarom hebben WWZ Academie, Sociaaldomeinkompas en ICQ-Talent Profs de handen ineengeslagen om de professionals Sociaal Domein van de toekomst een gunstige start te bieden; een springplank naar het Sociaal Domein!

Springplank Sociaal Domein

Wil je graag aan het werk als consulent of frontofficemedewerker in het sociaal domein? Misschien heb je al een opleiding gedaan, maar dan blijkt het niet zo gemakkelijk te zijn om een baan te krijgen. De gemeenten en detacherings- en bemiddelingsbureaus waar je solliciteert geven als reden: “Je hebt geen gemeentelijke werkervaring”. Maar hoe kun je nu werkervaring opdoen als je geen baan krijgt?

Daar hebben wij een mooi traject voor: Springplank Sociaal Domein.

Hoe ziet het traject eruit? 

Het traject Springplank Sociaal Domein biedt jou de opstap naar een baan binnen het gemeentelijk Sociaal Domein. Het traject bestaat uit verschillende modules. Afhankelijk van jouw achtergrond, ervaring en kennis stellen we een pakket op maat op om ervoor te zorgen dat jij de ervaring opdoet die je nodig hebt.

Module 1: Intake
We starten met een intake zodat wij in staat zijn tot een maatwerkpakket te komen dat perfect aansluit bij jouw persoonlijke leerweg. Daarom gaan wij in gesprek met jou, doe je een drijfverentest (LUXX profile) en vragen wij referenties na. We gaan na wat je nodig hebt om een succesvol te worden ingezet als professional in het Sociaal Domein.  

Aan het eind van deze intake module weet jij welke verdere modules jij nodig hebt om jou het traject te doorlopen en weet je waar je nog aan moet werken.  Ook maken we afspraken met je over de mogelijkheden om aan het werk te gaan na het doorlopen van het traject.

Module 2: Opleiding
Heb jij al een opleiding tot consulent of frontofficemedewerker in het sociaal domein gevolgd, lees dan verder vanaf module 3. Wil jij werkervaring opdoen en tegelijkertijd de opleiding doen dan is deze module precies wat je nodig hebt.

In deze module leer je alle facetten van het werk als consulent of frontofficemedewerker in het sociaal domein.  Je krijgt toegang tot een online leeromgeving met alle kennis die je nodig hebt en ook leer je gespreksvaardigheden, observatie- en analysevaardigheden en goede onderzoeksverslagen schrijven.

Deze module kan goed gecombineerd worden met module 3 waarbij je de ervaring die je opdoet meeneemt in de lessen die je krijgt en dit weer meeneemt naar je werkervaringsplek. Desgewenst kun je halverwege de opleiding starten met de volgende module.

Module 3: Ervaring opdoen met coaching on de job
Coaching ‘on the job’ houdt in: Inhoudelijke begeleiding zodat je je werk goed doet en goede verslagen en beschikkingen kunt schrijven.

Ongeveer na 8 lessen van je opleiding heb je kennis opgedaan van de regelgeving en creatief denken. Dit is het moment dat je samen met een recruiter van Sociaaldomeinkompas of ICQ-Talent Profs op zoek gaat naar een werkervaringsplek. Onze ervaring is dat gemeenten het belangrijk vinden dat het traject goed geregeld is en van toegevoegde waarde. Dat is precies waar wij voor zorgen. Wij bieden regelmatige begeleiding die zowel jou als de gemeente, de zorginstelling of het sociaal wijkteam 0ondersteunt. De werkgever maakt hierbij gebruik van de jarenlange expertise die wij hebben in vraagstukken binnen het Sociaal Domein. Zo helpen we elkaar.

Deze module duurt een half jaar en wordt afgesloten met een certificaat. Als jij deze module met goed gevolg doorloopt, ontstaat de kans op een baan bij Sociaaldomeinkompas of ICQ-Talent Profs. Je hebt minimaal een half jaar nodig om aan het werk te kunnen bij een gemeente te krijgen of bij ons.  Na drie maanden hebben we een goed beeld van jouw mogelijkheden, motivatie en doorzettingsvermogen. In de tweede drie maanden gaan we jou klaarstomen voor een baan en helpen we je deze baan te vinden.