Serhat Kucukbaycan

Publicatiedatum 18 juni 2024

Graag stellen we Serhat Kucukbaycan aan je voor, een ervaren IT-professional met een passie voor data en technologie.

Serhat's interesse in computers begon al op jonge leeftijd, toen hij graag programmeerde en websites bouwde. Hij combineerde deze passie later met de studie HBO Bedrijfskundige Informatica. Zijn loopbaan in de IT begon bij vooraanstaande consultancyorganisaties, waar hij een stevige basis legde in datamanagement en technologie. Eind 2017 nam hij de stap om meer onafhankelijk te worden en zijn ondernemerschap verder te ontwikkelen door freelancer te worden.

"De keuze om te gaan freelancen bracht me uiteindelijk bij ICQ-ICT Profs, waar ik in contact kwam met Jeroen en Hans. Deze ontmoeting betekende een keerpunt in mijn professionele ontwikkeling”.

Bij ICQ-ICT Profs ontdekte Serhat meer dan alleen een werkplek. Hij waardeert de wederzijdse betrokkenheid en de ondernemende cultuur, waarbij de directe interactie met management en collega's van cruciaal belang is voor zijn professionele en persoonlijke groei:

"Bij ICQ-ICT Profs draait het niet alleen om het bedrijf, maar om echte wederzijdse betrokkenheid. Het zijn niet alleen de directe lijnen met Hans en Jeroen die het verschil maken, maar ook hun persoonlijke interesse in het welzijn van elk teamlid en de vrijheid om ondernemend te zijn. Als ik mijn ervaring bij ICQ-ICT Profs zou moeten samenvatten, zijn 'respect', 'sterk betrokken' en 'innovatief' de kernwoorden die dat het beste beschrijven”.

Een van de hoogtepunten in Serhat's carrière is zijn bijdrage aan een marketing datawarehouse project, waar hij werkt aan de transformatie naar een geavanceerd systeem voor real-time data-uitwisseling ten behoeve van "data driven marketing":

"Al ruim 7 jaar ben ik betrokken bij dit project. Toen ik begon, was het nog een eenvoudig systeem, maar inmiddels hebben we het uitgebouwd tot een uitgebreid datawarehouse, waarbij real-time data wordt uitgewisseld met winkels, callcenters en fulfilment partijen. Ik ben trots op wat we hebben bereikt, omdat in dit soort projecten duidelijk wordt hoe waardevol data kan zijn."

Serhat blijft up-to-date met de nieuwste technologieën en vaardigheden in zijn vakgebied door zelfstudie te doen en voornamelijk online cursussen te volgen. Hij erkent dat de technologie in de wereld van data snel verandert, waardoor bijblijven essentieel is.

"Tijdens mijn loopbaan heb ik belangrijke lessen geleerd, waarvan wederzijds respect en commitment aan de basis staan van een goede en duurzame samenwerking. Vertrouwen tussen opdrachtgever en opdrachtnemer is cruciaal. Als een consultant vertrouwen geeft aan de opdrachtgever en hij laat zien waarom hij van toegevoegde waarde is, resulteert dit vaak in duurzame relaties. Bij ICQ-ICT Profs komt dit tot uiting in mijn inzet bij innovatieve ICT-oplossingen en mijn persoonlijke benadering van klantrelaties."

Naast zijn carrière streeft Serhat naar een gezonde balans tussen werk en gezin. Hij waardeert de flexibiliteit en het vertrouwen dat ICQ-ICT Profs biedt, waardoor hij niet alleen zijn ambities in de IT-sector kan nastreven, maar ook voldoende tijd heeft voor zijn gezin en zijn persoonlijke interesses.

"Ik ben getrouwd en wij hebben twee kinderen. In mijn vrije tijd geniet ik van uitjes, tijd met vrienden en mijn passie voor voetbal, vooral als fanatieke supporter van het Turkse Trabzonspor. Af en toe vlieg ik zelfs op en neer naar Turkije voor een voetbalwedstrijd."

Serhat haalt zijn inspiratie uit het motto 'The best or nothing', een principe dat hij als freelancer zeer belangrijk vindt. Hij is vastberaden om altijd topkwaliteit te leveren en streeft naar het beste resultaat in al zijn opdrachten.

Voor aspirant-ICT-professionals heeft Serhat een waardevolle tip: "Geef vertrouwen en laat zien waarom de organisatie niet zonder je kan! En ontwikkel je in data ... want data is de olie van de toekomst! :)"