Parkash Ramai

Publicatiedatum 4 juni 2024

Graag stellen we Parkash aan je voor, een gepassioneerde en gedreven consultant die zijn sporen heeft verdiend in de wereld van detachering. Met zijn unieke combinatie van technische expertise en een talent voor mensgerichte oplossingen, is hij een onmisbare aanwinst voor elke organisatie. We zijn benieuwd naar zijn ervaringen en verhalen over het werken via ICQ-Talent Profs.

"Na enkele jaren in vaste dienst bij een oliemaatschappij merkte ik dat de technische ontwikkeling en kennis achterliepen. Ik besloot de overstap te maken naar detachering, waar ik meer variatie in mijn werk vond. Via een collega hoorde ik alleen maar positieve dingen over ICQ-Talent Profs, en na een oriënterend gesprek met Hans Kuitert was de keuze snel gemaakt."

Wat Parkash onderscheidt, is zijn vermogen om een brug te slaan tussen mensen en processen. Zijn aanpak is altijd gericht op samenwerking en communicatie, waardoor hij niet alleen opdrachten uitvoert, maar ook als ambassadeur van ICQ-Talent Profs fungeert bij zijn opdrachtgevers.

Wat maakt het werken bij ICQ-Talent Profs zo speciaal voor Parkash? "Bij ICQ-Talent Profs voel ik me gehoord en gewaardeerd. Er wordt echt naar mij geluisterd. Ik ben geen nummer en dat maakt een wereld van verschil." Als hij zijn ervaring bij ICQ-Talent Profs in drie woorden zou moeten omschrijven, kiest hij voor: "Professioneel, beste werkgever en familiair."

Parkash heeft een achtergrond in softwareontwikkeling, maar zijn echte passie ligt in het beheerwerk waar hij direct contact heeft met mensen. Zijn rol bij de Gemeente Amsterdam is daar een mooi voorbeeld van. "Sinds mijn aantreden heb ik meerdere procesverbeteringen doorgevoerd, wat heeft geleid tot snellere en betere dienstverlening."

Hij blijft up-to-date met de nieuwste trends en vaardigheden door regelmatig nieuwsbrieven te lezen, met collega's te spreken en video's op YouTube te bekijken. Een uitdagende situatie die hij tegenkwam, was toen hij bij de Gemeente Amsterdam begon en zijn inwerkende collega uitviel. "Het was een nieuwe organisatie met onbekende systemen en processen, maar dankzij mijn vastberadenheid en aanpassingsvermogen kon ik mijn weg vinden en succesvol bijdragen."

Parkash heeft tijdens zijn carrière als consultant geleerd dat communicatie cruciaal is. "Voordat je met iets begint, zorg ervoor dat het goed beschreven is. Zo voorkom je miscommunicatie," adviseert hij aspirant-consultants.

Zijn toekomstplannen? Meer technisch applicatiebeheer doen. En buiten zijn carrière heeft Parkash een grote liefde voor reizen. "Ik wil nog veel meer van de wereld zien, nieuwe culturen ontdekken en lekker ander soort eten proeven."

Na een intensieve werkdag ontspant Parkash graag door films en documentaires te kijken. Ook maakt hij graag een wandeling in de natuur of op het strand. Zijn favoriete motto? "Hou iedereen bevriend, wees sociaal. Werk moet geen straf zijn, maar gezien worden als leuke activiteit. Zie een incident of storing als een uitdaging."