ICQ Groep tekent voor nog 2 jaar City Deal Impact Ondernemen!

Publicatiedatum 27 juni 2024

Toen de City Deal Impact Ondernemen drie jaar geleden van start ging, sloot ICQ Groep hier direct bij aan. Erik Mensinga, Commercieel Directeur van ICQ Groep en Crystal Ziel, Directeur van dochteronderneming Natuurlijk Inclusief® werden actief binnen diverse werkgroepen, waaronder de werkgroep ‘Inkopen met Impact’. Deze werkgroep deed o.a. onderzoek naar mogelijkheden voor het inkopen met impact door gemeenten, ontwikkelde hiervoor een toolbox en schreef een aanvulling op de handreiking MVOI van PIANOo. Erg productief, toch was de werkgroep niet tevreden. Zij kondigde bij de City Deal aan verder te willen gaan, onder andere met een implementatieplan om gemeenten echt die stap verder te helpen.

Hoe mooi daarom dat besloten werd de City Deal Impact Ondernemen met nog twee jaar te verlengen. Uiteraard tekende ICQ Groep hier direct weer voor. De activiteiten hadden immers geen moment stilgestaan. Zo geeft de werkgroep Inkopen met Impact op diverse platforms en podia informatie over hoe werkelijk impact te maken met inkoop. Zoals Crystal Ziel altijd zegt: “Van het bloemetje tot secretaresse dag tot aan de grote aanbestedingen – alle inkoop kan impact maken”.

Inkopen met impact moet de norm worden, vindt de werkgroep. Om die visie op inkoop om te zetten in actie, schreef de werkgroep een plan om gemeenten op weg te helpen. Hierin staan de doelstellingen van die gemeenten centraal. Of er nu behoefte is aan het concretiseren van doelen, het bieden van voorlichting of training, het creëren van draagvlak of het uitrollen van het MVOI-plan, de werkgroep helpt gemeenten verder.

Meer weten over deze mogelijkheden of over hoe ICQ Groep aan impact ondernemen vormgeeft? Check onze website of neem contact op met:
👉Crystal Ziel via crystal@natuurlijkinclusief.nl, tel. 06-18233493
👉Erik Mensinga via erik@icq-groep.nl, tel. 06-49 66 58 94