Pim Bobbink

Pim Bobbink

Publicatiedatum 27 september 2023

Maak kennis met Pim (33), hij is begin dit jaar gestart als junior recruiter bij ICQ Groep. We stellen je graag voor aan deze enthousiaste professional en zijn nieuwsgierig naar wat hem zo inspireert in zijn werk bij ICQ!

Pim groeide op in het gezelschap van twee oudere broers in het idyllische Leuvenheim. Zijn ouders waren trotse eigenaars van een microboerderij. Na een verhuizing naar Eerbeek, vond Pim zijn passies in tennis en voetbal, waarbij hij zichzelf vol overgave in de sport stortte. Meer dan twee jaar lang heeft hij op hoog niveau getennist voor de bond, maar door blessures en een auto immuunziekte moest hij dit opgeven. 

Na zijn basisschooltijd en de afronding van VMBO TL op het Dalton College in Zutphen, begon hij aan de opleiding Internationale Handel en Groothandel aan het ROC Velp. In dezelfde periode werkte Pim als magazijnmedewerker bij General Electric, waar zijn interesse meer naar uitging.

“Dit ging als volgt: ik moest dagelijks met de bus naar school, en toevallig was mijn werkplek een tussenstop op die route. Onderweg stapte mijn beste vriend in, die ook bij het bedrijf werkte, en samen bespraken we wat we die dag gingen doen. Als je 16 bent, is wat extra geld welkom, dus meestal kozen we ervoor om te werken in plaats van naar school te gaan. Ondanks dat heb ik mijn studie succesvol afgerond.” 

Een tussenjaar volgde waarbij hij twee jaar lang solo door Australië heeft gereisd. Om zijn avonturen te bekostigen, werkte hij daar o.a. in de bouw en horeca. Pim's drang naar avontuur bracht hem later naar het HBO voor de studie International Business en Management. Tijdens deze studie verbleef hij gedurende meerdere periodes van een half jaar in het buitenland, waaronder Zuid-Afrika en België. Hij vulde deze periode aan met onvergetelijke reizen door Europa en Indonesië. Deze reizen hielpen hem een bredere kijk op de wereld te ontwikkelen. Hierna ging Pim aan de slag als assistent-filiaalleider bij Aldi.

“In de ruim 3 jaar dat ik deze functie vervulde, heb ik waardevolle lessen geleerd in het omgaan met hiërarchie, een gebied waarop ik nog kon groeien. Toen brak de COVID-19-pandemie uit en stapte ik over naar de GGD, waar ik me bezighield met bron- en contactonderzoek. Tijdens deze periode volgde ik ook nog twee HBO-cursussen gericht op gezondheid, preventie en psychologie. En toen kruiste ICQ mijn pad.”

De weg naar ICQ Groep vond Pim via Indeed, waar hij een vacature tegenkwam die zijn interesse wekte. “Net een week voordat ik die vacature had gezien, had ik gesproken met een recruiter van een ander bureau naar aanleiding van een open sollicitatie. Zij raadde me aan om in de wereld van recruitment te stappen, omdat ik niet in een vastomlijnd hokje pas. En zo kwam ik bij ICQ terecht.”

“Ik waardeer bij ICQ vooral de mogelijkheid om zowel met als voor mensen te werken, de korte communicatielijnen, de empathische leiderschapsstijl, de collega’s en de flexibiliteit. In september wil ik naast mijn baan starten met de 4-jarige studie psychologie met een mogelijke oriëntatie naar arbeids- en bedrijfspsychologie. Een mooie mix waarin mijn persoonlijke groei hand in hand gaat met het helpen van andere mensen in hun ontwikkeling.”

Tegenwoordig woont Pim in Zutphen, waar hij zijn huis deelt met Dora, zijn hond, en Sara, zijn kat. Zijn liefde voor reizen blijft onverminderd, zoals blijkt uit zijn huidige project - een camper die momenteel in Spanje wordt opgeknapt door zijn broer. "Zodra het kan, gaat de camper in de verkoop. Als dat rendabel blijkt, willen mijn broer en ik dit vaker doen. Ik bestel de onderdelen en hij zorgt ervoor dat de camper verkoopklaar is. Een andere optie is om de camper te verhuren"

De liefde voor reizen zit diep geworteld in Pim. Toch zijn er ook andere dingen die hem blij maken. “De warmte van de zon, de schoonheid van de natuur, lekker werken in de tuin, sport en spel en positieve, verhelderende gesprekken met mensen bezorgen mij vreugde. Daarnaast put ik ook plezier uit mijn persoonlijke groei en het helpen van medemensen bij hun ontwikkeling.”

Op de vraag of hij een ochtend- of avondmens is, komt een duidelijk antwoord. “Bel me alsjeblieft niet voor 10 uur 's ochtends. Ik ben meer een nachtbraker en gebruik de ochtenden om ‘weer mens te worden.’ Over het algemeen streef ik ernaar om met ongeveer 7 uur slaap per nacht op mijn best te zijn. En zelfs als ik de loterij zou winnen, hoef je me niet uit mijn slaap te halen. Ik vertrouw erop dat het nieuws wel tot me doordringt zodra ik wakker wordt”.

Pim kijkt vol verwachting naar de toekomst, waarin hij zijn betrokkenheid bij het werken met en voor mensen verder wil ontwikkelen en persoonlijke mijlpalen wil bereiken. 

Pim bedankt voor je persoonlijke verhaal. We wensen je veel plezier en succes toe bij ICQ Groep en je aankomende studie!

Deel dit nieuwsbericht